Renault gematigd tevreden

Fernando Alonso kijkt terug op een redelijke race. De Spanjaard eindigde in Melbourne op de vijfde plaats terwijl teamgenoot Nelson Piquet jr. door remproblemen niet aan de finish kwam.

"Dit is niet het beste resultaat, maar in zekere zin zouden we tevreden moeten zijn, aangezien we de race op een lastige plek moesten beginnen en ik in de eerste bocht het gras werd opgedrukt, waardoor ik helemaal achteraan het veld belandde", vertelde de Spanjaard, die van de tiende plaats mocht starten. "Daarna werd het een erg zware race, dus het is geweldig om punten te hebben gescoord."

"Ik ben verder een beetje teleurgesteld over KERS, ik voelde niet zo heel veel verschil. We moeten ook nog iets meer aan de banden werken voor de volgende race."

Nelson Piquet jr. haalde in Melbourne de finish niet. De Braziliaan had remproblemen en spinde in de eerste bocht van de baan. "Ik was erg tevreden over hoe het in de race ging. We hadden aan het begin van de race wat geluk, waardoor we wat posities hadden gewonnen en de wagen was vandaag heel erg goed en consistent. Maar nadat de Safety Car de baan op was gekomen, kreeg ik wat problemen met de remmen. Ik had vervolgens een goede herstart en zat naast Nico Rosberg, maar toen ik wilde remmen, gebeurde er niets. Ik spinde van de baan en had alle geluk dat daar een grindbak lag."