Ferrari grijpt overal naast

Ferrari is het niet gelukt om met beide auto's de finish te bereiken. Het Italiaanse team kon in het begin goed mee komen, maar op de harde banden kregen Kimi Räikkönen en Felipe Massa te maken met gripproblemen.

Räikkönen: "We zijn duidelijk niet waar we willen zijn. We zullen dus hard moeten werken om onszelf te verbeteren. Ik raakte de muur behoorlijk hard toen ik plotseling de achterkant verloor. Het was waarschijnlijk mijn eigen fout, ik zou niet weten wat het anders was. Zonde, want we hadden waarschijnlijk tweede kunnen worden."

"Ik ben er inmiddels wel aan gewend om het seizoen slecht te beginnen. Het is op de één of andere manier altijd moeilijk om goed te finishen in Australië. We weten dat in de Formule 1 veel kan veranderen. We moeten rustig blijven en hard werken. Misschien hebben we meer grip in de banden op het volgende circuit, dus hopelijk gaat het in Maleisië beter. We zijn competitief, maar we mogen wel wat meer van onszelf verwachten. Ik weet niet of het mogelijk is om Brawn GP te pakken," aldus Felipe Massa.