Kubica: "Redelijk goede kwalificatie"

BMW-coureur Robert Kubica eindigde tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië als vierde. Teamgenoot Nick Heideld werd elfde.

Na afloop was Kubica tevreden met zijn vierde tijd. "Ik had zelf een redelijk goede kwalificatie. En als ik kijk naar de eerste trainingen van dit weekend was die vierd eplek meer dan we hadden verwacht. Ik kwam vrij eenvoudig in Q3. Maar helaas legde Nico Rosberg wat stof op de baan in bocht veertien, terwijl ik aan mijn laatste run op nieuwe banden bezig was. Ik kreeg veel vuil op mijn banden, waardoor ik veel tijd verloor. De laatste bochten waren een absolute ramp. Maar goed, toch ben ik tevreden met mijn optreden vandaag."[/i]

Teamgenoot Heidfeld was minder tevreden. [i]"Elke sessie wisten we de auto te verbeteren en in de kwalificatie was de auto wel oké. Mijn laatste ronde in Q2 was ook in orde, tot de laatste sector. Hier ging ik niet goed doorheen en in de laatste bocht had ik veel te veel overstuur. De wintertests waren erg veelbelovend, dus met een elfde plek ben ik natuurlijk niet tevreden. Voordeel is wel dat ik nu nog mijn benzinehoeveelheid voor de race mag kiezen. Hopelijk kan ik daarin nog wat punten scoren."

Submitter:  Bron: FOK!sport