Menzo: "Stekelenburg moet niet te gretig zijn"

Doelman Maarten Stekelenburg zal zich vanavond ongetwijfeld willen bewijzen in de interland tussen Nederland en Schotland. Bij Ajax is Stekelenburg naar het tweede plan verwezen, maar bondscoach Bert van Marwijk heeft nog steeds vertrouwen in hem.

Stanley Menzo, oud-international van Oranje en tegenwoordig trainer van sc Cambuur Leeuwarden, vindt dat Stekelenburg zichzelf tegen de Schotten moet zien te beheersen. "Als je lang niet hebt gespeeld, wil je je bewijzen. Geldingsdrang is uitstekend, maar Maarten moet niet té gretig zijn. Dan maak je juist blunders", zegt hij in De Telegraaf. "Dat zag je ook bij AZ-keeper Romero, die zijn eerste fout tegen NAC wilde herstellen en er daardoor bij het tweede doelpunt ook niet goed uitzag."

Volgens Menzo hoeft het gebrek aan wedstrijdritme bij Stekelenburg geen nadelige gevolgen te hebben. "Iemand die ritme heeft, kan slecht spelen en iemand zonder wedstrijden in de benen kan geweldig zijn", aldus de ex-goalie. "Keepen blijft een vak apart. Al vind ik wel dat deze situatie bij Ajax niet té lang kan duren. Op den duur zal dit hem opbreken, dan mist hij automatisme."

Menzo sluit zijn betoog af met een oproep aan de Oranjefans. "Geef Maarten wat extra applaus als hij een mooie bal pakt en fluit niet gelijk als hij wat minder sterk handelt."