Rode Duivels zonder De Mul

Het nationale elftal van België zal de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Bosnië afwerken zonder Tom de Mul. De buitenspeler worstelt in de aanloop naar het duel met een enkelblessure.

De afgelopen week werkte De Mul enkel loopoefeningen af, daar het gewricht hem de hele week al parten speelt. De dokter van het nationale elftal heeft bevestigd dat de Racing Genk-speler zaterdag en woensdag niet kan spelen.

Door bondscoach René Vandereycken wordt er voor De Mul geen vervanger opgeroepen. De keuzeheer moet het ook stellen zonder Manchester City-speler Vincent Kompany, die last heeft van zijn hamstring. Kevin Mirallas, speler van AS Saint-Etienne heeft een griepje en ook Daniel van Buyten deed donderdag niet mee aan de training vanwege privé-redenen. De verdediger traint vrijdag wel weer mee.

België staat momenteel derde in de groep. Het moet Turkije en Spanje voor zich dulden, maar de Rode Duivels zijn zeker niet kansloos. De eerstvolgende tegenstander Bosnië doet het ook goed. Zij staan vierde.