Luxeprobleem voor Van Marwijk

Bert van Marwijk kampt in aanloop naar het WK-kwalificatieduel tegen Schotland met een luxeprobleem. Dit laat zich met name bij de aanvallers gelden.

"Ik slaap er ook geen minuut minder om. Natuurlijk zal ik spelers teleurstellen. Die jongens mogen ook boos zijn, maar ze moeten mijn beslissing wel accepteren. Ook zulke dingen horen er bij. Of dat nu leuk is of niet," liet Van Marwijk in een reactie weten.

In de selectie van Van Marwijk, die het de komende dagen tegen Schotland en Macedonië moet opnemen, zitten maar liefst acht gerenommeerde, aanvallend ingestelde voetballers. "Slechts vier van hen zullen beginnen," lichtte de bondscoach al een tipje van de sluier op. "Voor vier jongens heb ik dus slecht nieuws."

Ibrahim Afellay en Ryan Babel zullen voorlopig tevreden moeten zijn met een plekje als invaller. Ook Rafael van der Vaart kan een basisplaats op zijn buik schrijven. De voormalig Ajacied komt bij Real Madrid nog nauwelijks in actie. Hierdoor houdt Van Marwijk Klaas-Jan Huntelaar, Robin van Persie, Arjen Robben, Wesley Sneijder en Dirk Kuyt nog over. "Alleen Kuyt had een beetje last van een hamstring. Maar hij heeft donderdag wel volledig meegetraind," aldus de oefenmeester.

Daarnaast krijgt Van Marwijk ook steeds meer opties voor de controlerende posities op het middenveld. De trainer is erg tevreden over Mark van Bommel en Nigel de Jong, maar ook Stijn Schaars en Demy de Zeeuw weten dit seizoen een hoog niveau te behalen.

Eén ding is in elk geval zeker. Het duel tegen Schotland begint met Maarten Stekelenburg op doel.