Rutten na dit seizoen weg bij Schalke 04

Fred Rutten zal vanaf volgend seizoen geen hoofdtrainer van Schalke 04 meer zijn. De Nederlandse oefenmeester heeft dit donderdag aan het Duitse blad Bild bevestigd. Op de website van de Duitse club is echter nog geen melding van dit bericht gemaakt.

"Algemeen directeur Peter Peters heeft me medegedeeld dat er volgend seizoen geen plaats voor me is bij deze club," liet Rutten in een eerste reactie weten. Het is nog niet duidelijk of de trainer het huidige seizoen in Gelsenkirchen zal afmaken. Op 3 april speelt Schalke 04 de uitwedstrijd tegen Arminia Bielefeld.

Schalke 04 staat na 25 wedstrijden op een teleurstellende achtste plaats. Ook op het Europese podium doet de ploeg niet meer mee. Voor aanvang van de winterstop waren Die Köningsblauen al uitgeschakeld.

Vorige maand maakte Schalke 04 al bekend afscheid te nemen van technisch directeur Andreas Müller. Hij werd de laan uitgestuurd, vanwege de povere resultaten en het matige aankoopbeleid.

De geruchten over de komst van Rutten naar PSV zullen naar verwachting de komende dagen weer sterk toenemen. De oefenmeester is al een aantal weken in beeld als opvolger van de opgestapte Huub Stevens. Op dit moment staat Dwight Lodewegens nog voor de selectie van de Eindhovense club.