Financiële tegenvaller voor Brawn GP

Brawn GP heeft vlak voor de start van het nieuwe Formule 1-seizoen een financiële tegenvaller moeten incasseren. Het team wordt door de World Motor Sport Council van de FIA beschouwd als een nieuw team en krijgt daardoor niet twintig miljoen euro aan televisiegelden.

In 2008 werd er uit de pot van de televisiegelden 255 miljoen euro uitgedeeld aan de teams, waarvan Honda er ruim twintig miljoen kreeg. Dat Brawn GP dit geld dit jaar niet krijgt, ligt aan Bernie Ecclestone die een veto uitsprak over het voorstel van de Formule 1-teams om de naam Honda gewoon te veranderen in Brawn GP.

De Brit was er waarschijnlijk op tegen omdat Ross Brawn en Nick Fry eerder deze winter een bod van de Formule 1-baas op het team geweigerd hadden. "Ze hadden moeten accepteren wat ik ze had aangeboden. Het was een zeer goed bod voor iedere betrokkene. Maar ze wilden het op eigen houtje doen. Nu kunnen we alleen maar hopen en bidden," aldus Ecclestone.

De Formule 1-baas zal het geld dat niet aan Brawn GP uitgekeerd wordt niet zelf houden. Het zal via een verdeelsleutel bij de andere teams terechtkomen.