Pelé ontkent uitspraken drugsgebruik

Eerder deze week kwam het bericht dat Pelé in de Braziliaanse media Robinho en Ronaldo beschuldigde van drugsgebruik. De voormalige wereldster ontkent dat hij de spelers beschuldigd heeft van drugsgebruik.

"De woorden die in de krant stonden waren niet van mij", benadrukte Pelé. Tijdens een feestje zou hij de huidige sterren hebben betrapt op dopinggebruik. Robinho is hier niet blij mee en eist ook excuses van de oud-speler van Brazilië. Pelé weigert dit te doen aangezien hij dit nooit gezegd heeft.

"Robinho is onze zoon en verliet Santos met onze permissie", zei Pelé tegenover TV Globo. "We houden van hem en ik heb nooit gezegd dat Robinho en Ronaldo drugs hebben gebruikt. Ik weet helaas hoe mensen die kranten moeten vullen werken, maar bij een verhaal als deze zou je de recorder erbij moeten pakken om te achterhalen wat ik echt gezegd heb."

Pelé's zaakwaarnemer ging er verder op in: "Pelé heeft nooit iets gezegd over drugs. Hij werd gevraagd naar de problemen in de voetballerij en antwoordde dat er in het voetbal eigenlijk maar weinig probleemgevallen waren. Pelé zei dat alleen Maradona, Ronaldo en Robinho met serieuze problemen te maken hebben gehad, maar hij heeft nooit iets gezegd over drugsgebruik", zo verduidelijkte de belangenbehartiger in Terra.