Sneijder: "We moeten dominant spelen"

Wesley Sneijder heeft er alle vertrouwen in dat het WK-kwalificatieduel met Schotland winnend wordt afgesloten. Volgens de middenvelder van Real Madrid moet Nederland uitgaan van haar eigen spel.

"We moeten ons eigen spel spelen, de bal veel rond laten gaan. Dus vooral dominant spelen," aldus Sneijder tegenover Ons Oranje.nl. Het is niet de eerste keer dat de speler met Oranje een kwalificatieduel zal gaan spelen de Schotten.

In 2003 maakte Oranje gehakt van Schotland. In de Amsterdam ArenA, tevens het strijdtoneel aankomende zaterdag, werd het destijds maar liefst 6-0. Sneijder, die toen zijn derde interland speelde, wist in dat duel éénmaal het net te vinden en was goed voor drie assists.

"Die wedstrijd in 2003 staat nog helemaal op mijn netvlies. Het is nu echter een totaal andere wedstrijd. Ik verwacht veel passie en strijd van de Schotten. We hebben er zin in."

Oranje staat op dit moment op de eerste plaats in groep 9. De equipe van coach Bert van Marwijk heeft op dit moment vijf punten voorsprong op nummer twee Schotland.