Ecclestone: "McLaren schaadt imago Hamilton"

Coureur Lewis Hamilton staat bekend als een arrogante coureur en volgens Bernie Ecclestone komt dat door McLaren. De Formule 1-baas meent dat de Brit het karakter van een kampioen mist.

"Ron Dennis is erin geslaagd McLaren als een merk te runnen. Er is geen plaats voor een uitgesproken coureur", zegt Ecclestone in The Mirror. "Ron heeft daar ook helemaal geen trek in. McLaren doet er alles aan iedereen gelijk te houden en dat is niet echt bevorderlijk voor het karakter van een individu. Ferrari geeft haar personeel veel meer vrijheid. Dat is precies het probleem waar Hamilton nu mee kampt. Hij is altijd bang dat hij iemand voor het hoofd stoot en opereert daarom zeer terughoudend."

"Ik vind het niet leuk dat mensen mij arrogant vinden. Ik denk dat jullie journalisten weten dat dit beeld niet klopt. Daarom probeer ik te begrijpen waarom ik arrogant word gevonden," aldus Hamilton die de mening van het publiek niet kan veranderen. "Ik kan moeilijk roepen dat iedereen gek is, dus ik zal het maar moeten accepteren. Iedereen maakt fouten en misschien heb ik me ook wel eens arrogant gedragen. Het is niet anders. Het is aan mij om het tegendeel te bewijzen."