Clement: "Eén worden met tijdritfiets"

Stef Clement zette gisteren een prima prestatie neer tijdens de tijdrit in de Castilla y Léon. De Nederlander, die in dienst van Rabobank rijdt, eindigde uiteindelijk als vierde. De renner gaf na afloop van de etappe aan dat dit resultaat goed is voor zijn zelfvertrouwen.

"Ik hoorde na zes kilometer dat ik zeven seconden langzamer was dan Denis Menchov en dat ik de derde tussentijd had. Daarna werd het stil en bleef het stil. Ik hoorde niks meer. Toen ging het weer malen. Ik dacht 'Ik hoor niks meer, dus zal het wel niet goed gaan'. Bij de finish bleek dat ik wel goed had gereden. Heel goed zelfs. Maar onderweg dan toch weer die twijfel. Ik moet leren meer van mezelf uit te gaan. Dat is een proces waar ik nu wel midden in zit. Mijn ervaringen van vandaag helpen daarbij goed," liet Clement, die vorig seizoen nog voor Bouygues Telecom reed, in een reactie weten.

Clement gaf overigens toe dat niet alleen het materiaal ervoor zorgde dat hij gisteren vierde werd. "Ik merkte gisteren weer dat het een geweldige tijdritfiets is. De beste van het hele peloton. Maar ik moet nog meer één worden met de fiets. Ik moet er meer op trainen."