Anjema zeker maand buitenspel

Laurens Jan Anjema is nog minimaal een maand uitgeschakeld. De 26-jarige squasher raakte vorige week in de Nederlandse competitie geblesseerd aan zijn enkel nadat hij op de voet terecht kwam van zijn Engelse tegenstander Daryl Selby.

De viervoudig Nederlands kampioen scheurde daarbij zijn enkelbanden in. Nader onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de mondiale nummer zeventien nog vier tot zes weken nodig heeft om te herstellen. Hierdoor kan de Hagenaar volgende week niet meedoen aan de beslissende competitiewedstrijd van zijn team HSRC De Diepput tegen Didacticum Victoria Rotterdam.

Als zijn team zich kwalificeert voor de afsluitende play-offs op zaterdag 25 april, dan is Anjema ook niet van de partij. Eerder zegde Anjema al af voor de Canary Wharf Classic 2009 in Londen, die maandag is begonnen.

Of de linkshandige squasher op tijd hersteld is voor het Europese Kampioenschap voor landenteams is op dit moment nog onzeker. Het EK begint op dinsdag 28 april in het Zweedse Malmö. Indien fit, dan is Anjema kopman van de Nederlandse ploeg. Ook Dylan Bennett, Piedro Schweertman en Sebastiaan Weenink werden door bondscoach Lucas Buit al geselecteerd. Later deze week wordt de vijfde man bekend gemaakt. Hiervoor zijn Rene Mijs, Bart Ravelli en Bastiaan Meulenbelt in de race.

Submitter:  Bron: FOK!sport