'Robben op Liverpool-radar'

Met het verlengen van zijn contract durft Liverpool-trainer Rafael Benitez weer aan de lange termijn te denken. Deze zomer mag de Spanjaard volgens Engelse media een kleine veertig miljoen euro uitgeven. Prioriteit nummer één: Arjen Robben.

Volgens zowel AS als Marca wil Benitez de Nederlandse aanvaller terug naar de Premier League brengen. Robben speelde eerder al voor Chelsea en verdiende daar een transfer naar Real Madrid, zijn huidige werkgever.

Benitez zou in Robben, dit seizoen uitblinker bij Real Madrid, een welkome aanvulling zien op zijn huidige spelersgroep. Albert Riera doet de laatste weken zijn plicht door wat doelpunten mee te pikken, maar volgens de Spaanse kranten moet hij het afleggen tegen de snelheid en het raffinement van Robben.

De kans dat De Koninklijke zijn aanvaller laat gaan lijkt niet groot. Met een nieuwe president op komst is het laatste wat hij zal ambiëren zijn sterspeler verkopen. Het bedrag dat Liverpool voor hem over zou hebben, 23 miljoen euro, zal de technische leiding van de Madrilenen evenmin doen laten schrikken.