Dekker ziet Gesink in top tien Tour eindigen

Erik Dekker denkt dat Robert Gesink zich komende zomer bij de beste tien renners van de Tour de France kan scharen. Dit heeft de ploegleider van Rabobank in een interview met Sportweek laten weten.

Toch is een goed klassement in La Grande Boucle, volgens Dekker, niet vergelijkbaar met de zevende plaats die Gesink afgelopen zomer in de Vuelta a España behaalde. "De hectiek in de Tour is anders, je hebt met de beste renners van de beste ploegen van de wereld te maken. Die rijden niet allemaal tegelijk in de Giro of de Vuelta. Ze zijn stuk voor stuk meer dan honderd procent gemotiveerd. Daar kun je ontzettend veel moreel van krijgen of je kunt er druk of spanning door voelen."

Dekker is overigens erg blij met de aanstelling van Leo van Vliet, die als bondscoach van de Nederlandse wielerploeg gaat fungeren. "Het is alleen maar handig dat Leo niks met Rabobank te maken heeft. Het gaat er namelijk niet om wat het is, maar wat mensen er van kunnen denken. Leo is een gezellige, nuchtere vent, kan goed organiseren en communiceren, hij zit nog in het hedendaagse wielrennen, heeft hart voor de wielersport en voor de renners."