[SF] Michelin nieuwe bandenleverancier

Het bandenmerk Michelin zal de komende twee seizoenen de auto's in de Superleague Formula van rubber voorzien. Het Franse merk heeft een lange traditie in auto-motorsport en voegt nu hier de vorig jaar geïntroduceerde race klasse aan toe.

In de Superleague Formula racen de coureur voor hun favoriete voetbalteam. Namens Nederland deed toen Yelmer Buurman mee voor PSV Eindhoven. De andere Nederlandse coureur, Robert Doornbos, kwam uit voor AC Milan en eindigde net achter Buurman als derde in het eindklassement. Winnaar werd toen Beijing Guoan FC.

Superleague Formula Competitie-directeur Robin Webb is te spreken over de overeenkomst met Michelin. "We zijn blij met de samenwerking met Michelin voor de komende twee seizoenen. De bandenfabrikant heeft een uitstekende reputatie in de motorsporten en staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Met de komst van het merk zal onze raceklasse aantrekkelijker worden. Voor ons was het dan ook belangrijk om in juni een race te organiseren op Magny-Cours wat dicht bij het hoofdkantoor van Michelin ligt."

Submitter:  Bron: FOK!sport