Van der Vaart niet blij met Ramos

Rafael van der Vaart beleeft momenteel niet zijn beste periode bij Real Madrid. De aanvallende middenvelder kwam in de laatste acht duels tot het schamele aantal van 34 speelminuten, waarvan hij er 27 in actie kwam in de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool.

Op het moment dat Van der Vaart inviel, stond Real Madrid echter al op een kansloze 3-0 achterstand. Desondanks heeft de international van het Nederlands elftal een vrij goed gevoel aan die minuten overgehouden. "Opvallend is dat ik na die invalbeurt veel complimenten heb gekregen", zegt Van der Vaart in een gesprek met De Telegraaf.

"Voor mij was het ook gewoon weer een grote wedstrijd en die vind ik heerlijk. In zo'n fysiek duel moet je ook begrijpen dat je in balbezit juist slim tussen de linies in moet spelen en alleen bij balverlies het gevecht moet aangaan, bikkelen. Dat ik vervolgens de competitiewedstrijd daarna niet speelde, was redelijk teleurstellend. Maar goed, het is duidelijk dat ik het grootste slachtoffer ben van het vertrek van Bernd Schuster en de komst van Juande Ramos. Hij ziet het kennelijk niet in me zitten, klaar."

Van der Vaart heeft van Ramos nooit te horen gekregen waarom hij niet speelt. Zelf om een gesprek vragen ziet de middenvelder niet zitten. "Als ik het gevoel had dat het wat zou uithalen, zou ik met Ramos gaan praten. Maar het lijkt me zinloos. Hij kan dagelijks mijn kwaliteiten zien."