RBC niet door met Ikedia en Schrier

RBC Roosendaal gaat na dit seizoen niet verder met Pius Ikedia en Sjoerd Schrier. Beide spelers hebben een optie in hun aflopende contract, maar RBC zal die niet verlengen. Daardoor kunnen ze transfervrij vertrekken.

Rechtsbuiten Pius Ikedia stond sinds de zomer onder contract in Roosendaal. De Nigeriaan speelde dit seizoen vijftien wedstrijden in de Jupiler League en scoorde daarin niet. Het spel van de 28-jarige speler was niet dusdanig dat RBC de optie op nog een seizoen wilde lichten. Dit deed men ook niet met de tweejarige optie in het contract van verdediger Schrier. De 25-jarige speler speelde dit seizoen negen wedstrijden voor RBC en is al sinds 2006 actief voor de club.

Met enkele andere spelers met aflopende contracten zal RBC de komende weken om de tafel gaan. Het betreft de verdedigers Benny Kerstens, Pascal Heije en Melvin Fleur en de middenvelders Frits Paap, Sven Delanoy, Sasa Stojanovic en Mels van Driel. Laatstgenoemde is momenteel aanvoerder van RBC. Aanvaller Kevin Stoutjesdijk zal de club na één seizoen weer verlaten. Hij keert terug naar zondaghoofdklasser Baronie uit Breda.