Mourinho zorgt weer voor opschudding

Dat Inter-trainer José Mourinho een spraakmakend figuur is, wist men ook in Italië al langer dan vandaag. Met zijn recente opmerkingen over de invloed van voorzitters op de coaches in Italië heeft de Portugees wederom voor een hoop opschudding gezorgd.

"Als ik het heb over coaches die hun waardigheid verliezen, dan wil ik zeggen dat ik de elf spelers kies. De voetbalwereld is vol van coaches die dat niet doen", aldus de woorden van Mourinho, die hiermee verwees naar zijn collega van AC Milan, Carlo Ancelotti. Laatstgenoemde zou zich bij het maken van zijn opstelling laten beïnvloeden door voorzitter Silvio Berlusconi.

Renzo Ulivieri, voorzitter van de Italiaanse trainersvakbond, heeft geen goed woord over voor de uitspraken van Mourinho. "Mourinho is lid van onze vereniging en daar zijn we gelukkig mee. Maar dit keer is hij te ver gegaan", zei Ulivieri in een reactie. "Vraag aan Marcello Lippi, Luciano Spalletti of Fabio Capello of iemand anders hun elftal samenstelt. Dit verhaal lijkt me van iemand die onder te veel stress staat."

Cagliari-trainer Massimiliano Allegri voelt zich niet aangesproken en laakt evenals Ulivieri de woorden van Mourinho. "Ik heb dit seizoen genoeg discussies gehad met clubvoorzitter Massimo Cellino. Maar hij is nooit betrokken geweest bij het maken van de opstelling. Mourinho is een groot communicator en begrijpt het spelletje. Maar zijn opmerkingen zijn zielig. Je bemoeien met andermans zaken is alles behalve netjes en getuigt van een gebrek aan respect."