[IndyCar] Doornbos rijdt tweede tijd

Scott Dixon heeft tijdens de test van de IndyCar Series op Barber Motorsports Park de snelste tijd gereden. De regerend kampioen kwam tot een tijd van 1:10.501, waarmee hij Robert Doornbos en Tony Kanaan een tiende van een seconde voorbleef.

Dixon kwam zaterdag nog uit in de 12 uren van Sebring in een Acura LMP1, waarmee hij vierde lag totdat de vering brak. Het is goed om terug te zijn in de IndyCars," aldus Dixon die voor Ganassi rijdt. Het heel erg anders ten op zichte van die andere auto; deze is sneller. Die andere heeft in de hogesnelheidsbochten veel grip, maar is een stuk zwaarder. Het team heeft goed werk verricht, want beide auto's waren snel. De snelste tijd hebben we voor de lunch gereden en daarna hebben we een extreme set-up uitgeprobeerd en daarmee nog twee ronden gereden."

"Ik was al bekend met dit circuit, waardoor ik mij volledig heb kunnen concentreren op het afstellen van de auto en het beter leren kennen van het team", zei Doornbos die voor Newman/Haas/Lanigan uitkomt. "In de ochtend kon ik maar tien ronden rijden door een kapotte versnellingsbak, waardoor we het maximale uit de middag moesten zien te halen. We wisten de auto volledig naar mijn smaak af te stellen, waarna ik een snelle rondetijd kon neerzetten. Het is erg mooi dat ik hier een positieve indruk heb kunnen maken op het team. Ze weten nu wat ik kan en dat ik races wil winnen."

Maandag wordt er op Barber Motorsports Park verder getest.