[WTCC] Uitslag Puebla

Rickard Rydell en Yvan Muller hebben tijdens het WTCC-weekend in Mexico de twee races op hun naam geschreven. Muller gaat ook aan de leiding in de strijd om het kampioenschap.

Race 1

Rydell startte de eerste race als vierde, maar wist optimaal gebruik te maken van de rollende start en pakte meteen de tweede plek. In de eerste ronde nog wist hij ook polesitter Augusto Farfus te passeren en die eerste plek liet hij ook niet meer los. Farfus moest uiteindelijk 1,5 seconde toegeven, terwijl Andy Priaulx daar net achter als derde eindigde.

Tom Coronel eindigde als vijftiende, maar wist daar geen podiumplek in de Independents Trophy mee te pakken. De top-drie in die klasse bestond uit Felix Porteiro, Stefano d'Aste en Franz Engstler. Jaap van Lagen werd zeventiende.

Race 2

Nicola Larini startte vanaf pole, maar hij wist de veel sterkere coureurs van BMW en Seat niet achter zich te houden. Uiteindelijk zat er voor hem niet meer in dan de tiende plaats. Jordi Gené pakte na de start de leiding, terwijl Yvan Muller dankzij teamgenoot Gabriele Tarquini naar de tweede plaats steeg. Tarquini raakte Jörg Müller, waardoor de Duitser en hij terugvielen. Later spinde hij zelf ook nog, en kon hij een flinke inhaalrace beginnen, waarbij het hem nog lukte om het laatste punt te scoren.

Muller wist later ook Gené te passeren en zo naar de zege te rijden, terwijl Priaulx als tweede eindigde. Rydell reed van de achtste naar de derde plek en pakte zo genoeg punten om in het kampioenschap gelijk te staan met teamgenoot Muller. Omdat Muller echter tweemaal heeft gewonnen, gaat de Fransman aan de leiding.

In de Independents Trophy pakte Felix Porteiro wederom de zege, door in de race als negende te finishen. Franz Engstler werd tweede, Tom Coronel derde. Jaap van Lagen was wederom de snelste Lada-coureur en werd zeventiende.

Het volgende WTCC-weekend is over ruim een maand en dan strijden de teams in het Marokkaanse Marrakech.