Uitslagen Italië speelronde 29

Vandaag werd in Italië de 29e speelronde in de Serie A afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor de komende speelronde.

Napoli - AC Milan

AC Milan heeft Napoli niet weten te verschalken. De ploeg van Carlo Ancelotti moest genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel. De Rossoneri leken het spel naar hun hand te willen zetten, maar Napoli was de ploeg die voor het eerste echte gevaar zorgde. De Napolitanen wisten in de 36e minuut te scoren, maar de treffer werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel van Marek Hamsik. Om verandering in het spel te brengen, stuurde Carlo Ancelotti de Braziliaanse sterspelers Kaká en Ronaldinho in de loop van de tweede helft in het veld. De Zuid-Amerikaanse vedettes waren echter evenmin in staat om een treffer te forceren.

AS Roma - Juventus

Juventus heeft AS Roma in Stadio Olimpico een gevoelige nederlaag toegediend. De Oude Dame liep in de tweede helft uit naar een 1-4 overwinning. Vincenzo Iaquinta tekende na ruim een half uur spelen voor de eerste treffer van de avond. Op aangeven van Sebastian Giovinco plaatste de Italiaan de bal fraai in de benedenhoek. Juve ging met een 0-1 voorsprong de rust in, maar begon niet goed aan het tweede bedrijf. Na drie minuten mocht Roma een hoekschop nemen, die door Simone Loria zomaar kon worden binnengetikt: 1-1. Lang kon de thuisclub niet van die score genieten, want na 55 minuten was Iaquinta opnieuw trefzeker. De Juve-spits kopte een van richting veranderde voorzet achter Roma-doelman Doni.

Vincenzo Iaquinta bleek ook in verdedigend opzicht van grote waarde voor de Oude Dame. Enkele minuten na zijn 1-2 haalde de aanvaller bij een hoekschop een kopbal van Mirko Vucinic van de lijn. Juve besliste het duel daarna in de 67e minuut, toen Olof Mellberg een hoekschop hard in het Roma-doel knikte. Het slotakkoord van de avond was voor Pavel Nedved. De middenvelder, die na dit seizoen ermee stopt, mocht in de 70e minuut invallen en scoorde bij zijn eerste balcontact. Met een fraaie volley bepaalde de Tsjech de eindstand op 1-4.