Button heeft zin in nieuwe seizoen

Drie weken geleden zat Jenson Button nog zonder team, aangezien Honda in december bekend had gemaakt uit de Formule 1 te stappen. Sindsdien was men hard op zoek naar iemand, die het team nieuw leven in wilde blazen.

Uiteindelijk werd drie weken geleden bekend gemaakt dat Ross Brawn de nieuwe eigenaar van het Honda-team zou worden. Daarnaast werd de naam omgedoopt in Brawn GP. Hierdoor zal Button in het nieuwe seizoen toch aan de start van het wereldkampioenschap kunnen verschijnen.

"De eerste race van het jaar is altijd spannend, omdat niemand weet hoe goed zijn auto nou eigenlijk is. Bovendien is Melbourne een geweldige locatie voor de eerste race," liet Button in een reactie weten. "Het circuit van Albert Park is erg leuk om op te rijden en heeft wat technische bochten. Vooral in de kwalificatie geniet ik er altijd van om hier te rijden wanneer ik een snelle ronde probeer te rijden."

"De komende week zal ik samen met mijn fysiotherapeut wat fitnessoefeningen doen om me voor te bereiden op het raceweekend. Ik zal ook nog trainen met wat lokale atleten en V8 Supercar-coureurs," ging Button, die in zijn carrière één keer een Grand Prix won, verder. "Ik kijk erg uit naar Australië en de uitdaging om het beste uit onze nieuwe auto te halen. Het lijkt een heel spannend weekend te worden."