Noom strandt wederom in halve finale

Orla Noom is er in het Zwitserse Genève niet in geslaagd om de eindstrijd te bereiken van de Swiss Open 2009.

De als tweede geplaatste Nederlandse moest haar meerdere erkennen in Nicolette Fernandes. Het was vanaf het begin van de partij goed zichtbaar dat de 23-jarige Noom eerder op de dag een zware partij had gespeeld. Noom oogde vermoeid en kwam er nimmer aan te pas tegen de qualifier uit Guyana, die pas haar tweede toernooi speelde sinds ze in april 2007 een zware knieblessure opliep. Het werd uiteindelijk 6-11, 7-11 en 9-11 in het nadeel van de Hoofddorpse.

Ook in de tweede halve finale speelde vermoeidheid een belangrijke rol. De als vierde geplaatste Française Camille Serme, die in de ochtenduren snel klaar was met haar landgenote Maud Duplomb, rekende daarin zeer eenvoudig af met qualifier Carla Khan: 11-1, 11-2 en 11-4. Khan had in de kwartfinales nog toernooifavoriete Manuela Manetta uitgeschakeld in een zware ‘vijfsetter’.

Voor Noom was het al weer de derde keer dit jaar dat ze in de halve finales van een WISPA toernooi haar Waterloo vond. Eerder gebeurde dat tijdens de ‘MeerSquashHeroes Open 2009 en de Forexx Eindhoven Open 2009 in eigen land. Daarnaast strandde ze vorige maand ook bij de laatste vier tijdens het NK Squash 2009. De linkshandige nummer veertig van de wereld zal zich nu voorbereiden op twee proftoernooien in Egypte. Daar komt Noom begin april in actie.

Submitter:  Bron: FOK!sport