Kovalainen is gek op circuit Melbourne

Heikki Kovalainen denkt dat hij dit jaar een minder goede race op het circuit van Melbourne zal rijden. Vorig jaar reed de Fin op de tweede plaats, maar een safety car-situatie zorgde er uiteindelijk voor dat hij vijfde werd.

Gezien de huidige vorm van McLaren is de kans vooralsnog klein dat Kovalainen in de eerste race van het nieuwe seizoen weer om de tweede plaats kan gaan strijden.

"Mijn eerste race voor Mercedes vorig jaar in Melbourne was echt geweldig," blikte Kovalainen terug op de race van vorig jaar. Toen slaagde de Fin er overigens in om Kimi RšikkŲnen in te halen. "Het is ook een circuit waar ik erg van houd. Je moet hier echt aanvallen als je het beste uit de auto wil halen. De S-bochten aan het einde van het circuit zijn misschien het zwaarst. Als je daar goed uitkomt, geeft dat een geweldig gevoel."

"Ik geniet altijd van de sfeer tijdens het eerste raceweekend. Je ontmoet iedereen weer en vertelt verhalen van de winter," ging de Fin van McLaren verder. "We starten dit seizoen dan niet als favorieten, maar toch is iedereen in het team erg gemotiveerd om zo snel mogelijk terug aan de top te komen."