Rosberg gaat voor het podium

Nico Rosberg liet eerder al weten dat Williams zich in het nieuwe seizoen aan de voorzijde van het middenveld zal laten zien. De Duitser is inmiddels nog wat optimistischer geworden en denkt dat zijn team zich in de strijd om het podium kan mengen.

"Deze winter ging het erg goed tijdens het testen, al zitten we nog niet helemaal op het gewenste niveau. Toch hebben we dankzij de nieuwe regels een enorm groot potentieel, dus we hopen flinke progressie te boeken om vervolgens om het podium te kunnen strijden," aldus Rosberg. "De nieuw regels zijn volgens mij ook erg goed. Er wordt waarschijnlijk meer ingehaald, waardoor de sport ook spannender wordt."

De teamgenoot van Rosberg, Kazuki Nakajima, is wat voorzichtiger met zijn uitspraken en wil niet te veel voorspellingen doen. "Het zal in ieder geval dicht bij elkaar zitten. Onze auto zal ons ook in staat stellen om competitief te zijn, maar hoe competitief weet ik niet. Dat zal gedurende het jaar wel duidelijk worden, aldus de Japanner. "We hopen natuurlijk dat er meer ingehaald zal worden, maar volgende week zondag weten we pas hoeveel dit zal gebeuren."