Uitslag Ajax-Olympique Marseille

Ajax heeft de kwartfinale van de UEFA Cup niet weten te bereiken. In de verlenging scoorde Mears namens Olympique Marseille de beslissende treffer.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd; zo kreeg Suárez al in de vierde minuut een levensgrote kans. Hij kopte echter in de handen van Olympique-keeper Mandanda. Ajax bleef aandringen, maar in de 21e minuut leek het dan toch Olympique Marseille te zijn dat op voorsprong zou komen. De goal werd echter terecht afgekeurd wegens buitenspel van Niang.

Olympique Marseille kwam wat beter in de wedstrijd en Taiwo testte met een harde knal de kwaliteiten van Kenneth Vermeer. De volgende grote kans voor Ajax volgde in de 31e minuut. Luis Suárez schoot de bal echter over na een voorzet van Bruno Silva. Twee minuten later was het wel raak. Nu was Suárez de aangever en Eyong Enoh de afmaker. Lang kon Ajax niet genieten van de voorsprong, want Niang kon in de 35e minuut een wegglijdende Vermeer verschalken.

Tien minuten na rust zette Oleguer Suárez oog in oog met Mandanda, maar de Uruguayaan faalde. Ajax bleef goed druk zetten op Olympique Marseille en in de 74e minuut volgde de 2-1. Na een briljante actie van Suárez, een pirouette en een voorzet met de buitenkant van de voet, kon Miralem Sulejmani de bal binnen koppen.

Even later ontstond er een gevaarlijke situatie voor de goal van L'OM toen de voorzet van Enoh door Cheyrou van richting werd veranderd. De keeper kon de bal echter nog net tot corner tikken.

Er volgden nog wat kleine kansjes, maar niemand kon de verlenging voorkomen. Ook in de eerste helft van de verlenging gebeurde er weinig. Een afgeweken vrije trap van Suárez, die naast het doel belandde, was het gevaarlijkste wapenfeit. Verder bracht Van Basten Leonardo en Cvitanich in het veld voor Aissati en Sulejmani.

Vlak na het begin van de tweede helft van de verlenging ging het fout voor Ajax. Olympique Marseille kreeg een vrije trap op een gevaarlijke plek na een overtreding van Schilder. Boudewijn Zenden nam deze vrije trap, de bal ging via de muur omhoog en vervolgens kon Mears de bal in het doel van Vermeer koppen. Het was de beslissing, want Ajax was niet meer bij machte om nog twee keer te scoren.

In de slotfase kreeg Bruno Silva nog de rode kaart voor een overtreding op Ben Arfa. In de tumult na deze overtreding maakte ook Ziani nog een slaande beweging naar Suárez, maar de speler van Olympique kreeg geen kaart van de scheidsrechter.