Hiddink wil pro-actief voetbal zien bij Chelsea

Guus Hiddink lijkt sinds zijn aanstelling bij Chelsea steeds meer schwung in het elftal van The Blues te brengen. Volgens de Varssevelder moet Chelsea ook pro-actief in plaats van reactief voetbal spelen

Deze gedachte bekroop Hiddink al heel snel. "In de FA Cup-wedstrijd tegen Watford zat ik voor het eerst op de tribune. Het was mijn idee dat het team op een behoorlijk laag ritme speelde", zegt de Nederlander in een gesprek met Voetbal International. "Ik vond het spel reactief. Watford komt op 1-0, dan gaat even de druk er iets op en dan maken ze 1-3. Maar dan denk ik: je bent een grote club, waarom zit je dan zo af te wachten? We willen meer pro-actief voetbal."

Hiddink zegt verder dat hij en clubeigenaar Roman Abramovich hetzelfde willen met de Londense club. "Abramovich wil van Chelsea de beste club ter wereld maken. Dat wil ik ook. Wij zijn Chelsea, dan moeten we dwingend spelen. Abramovich is gaan houden van spectaculair voetbal. Ik heb weleens met hem naar voetbal op tv gekeken. Dan zijn er bijvoorbeeld mooie acties bij Manchester United of Liverpool, dan zegt hij: 'wauw, wat mooi.' Terwijl het de concurrent is. Dat geeft wel aan dat hij een liefhebber is. Maar hij zegt niet: 'die moet spelen', of: 'dat moet je winnen'. Totaal niet. Nul. Het enige wat gezegd is: deze club moet altijd Champions League spelen. Dat is de enige eis met hoofdletters."