Ook El Kabir uit selectie NEC gezet

Aanvaller Moestafa El Kabir is de volgende speler die bij NEC wordt teruggezet naar het belofteteam. De jonge buitenspeler zou een te hoog vetpercentage hebben en daarom uit de A-selectie zijn gezet. Het is alweer de zesde keer dit seizoen dat er in Nijmegen een speler naar de beloften wordt verbannen.

"Blijkbaar is het bij NEC een hype om spelers terug te zetten naar het tweede", reageert Salvador de Miranda, zaakwaarnemer van El Kabir, op het gebeuren tegenover het Algemeen Dagblad. "Volgens NEC heeft Moestafa een vetpercentage van twaalf procent. We bestrijden dat dit te veel is. Maar in de ogen van de club is het blijkbaar te hoog. Moestafa was teleurgesteld over het besluit, maar zal vechten om terug in de eerste selectie te keren. Dat doet hij door zich te bewijzen in Jong NEC."

Eerder dit seizoen ondergingen Jhon van Beukering, Arek Radomski, Collins John, Rachid Bouaouzan (twee keer) hetzelfde lot als El Kabir, die derhalve de vijfde NEC'er is die dit seizoen naar de beloften wordt teruggezet.