Atkinson begint goed in Maleisië

Vanessa Atkinson is goed begonnen aan al weer het vierde proftoernooi dit jaar in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. In de eerste ronde van het NSC Series No.4 2009 was de 32-jarige Nederlandse in vier games te sterk voor qualifier Lauren Siddall.

De voormalige wereldkampioene, tijdens het met 16.000 dollar gedoteerde WISPA toernooi als eerste geplaatst, begon voortvarend aan haar eerste partij sinds ze in februari voor de elfde keer de nationale titel veroverde. Alleen in het derde bedrijf haperde de motor van de mondiale nummer elf even, maar dat was uiteindelijk de enige game die ze aan haar Engelse trainingsmaatje moest laten.

Het werd uiteindelijk 11-3, 11-8, 8-11, 11-6 in het voordeel van Atkinson die het nu moet opnemen tegen de Australische Donna Urquhart, de nummer zeven van de plaatsingslijst. Naast Atkinson bereikte ook Shelley Kitchen, Tania Bailey en Dominique Lloyd-Walter eenvoudig de kwartfinales.

Bij de heren werd Piedro Schweertman al in de laatste kwalificatieronde uitgeschakeld. De 25-jarige Nederlander moest voor de tweede keer in een week zijn meerdere erkennen in de Pakistaan Waqar Mehboob: 14-12, 8-11, 11-5, 5-11, 8-11.

Vorige week had de NK-finalist weinig kans, dit keer liet de Nederlander zijn jonge en getalenteerde tegenstander flink zweten. Na een klein uur moest de inwoner van Amstelveen zich echter toch gewonnen geven tegen de Pakistaan die vorige week nog de finale haalde tijdens het derde toernooi uit de NSC Series, een reeks van opeenvolgende proftoernooien in Kuala Lumpur.

Submitter:  Bron: FOK!sport