[NBA] Bulls blijven hopen op play-offs

De Chicago Bulls hebben thuis een belangrijke zege behaald op de Boston Celtics. In een uitverkocht United Center werd het 127-121.

De Bulls staan op dit moment achtste positie in het Oosten. Met hun 31 overwinningen dit seizoen blijft de hoop op play-off deelname. De Cleveland Cavaliers blijven de nummer één in het oosten waardoor de kans op de tweede ronde klein is. De Bulls waren dominant in de jaren 90 met sterren als Scottie Pippen en Michael Jordan. Op dit moment moeten ze het doen met wat kleinere sterren zoals Kirk Heinrich en Ben Gordon. Heinrich, die de bijnaam Captain Kirk heeft, begon op de bank en kreeg 36 minuten speeltijd. Hij scoorde negen punten en gaf zes assists. De rookie Derrick Rose, die grote kans heeft op de Rookie of the year award, mocht starten en noteerde elf punten en acht rebounds. John Salmons was topscorer met 38 punten en drie rebounds.

De Celtics spelen nog steeds zonder de geblesseerde Kevin Garnett en dat blijkt toch lastig. Paul Pierce scoorde 37 punten maar moest helaas wel vijf persoonlijke fouten maken. Rajon Rondo liet nogmaals blijken waarom hij de startende point guard moet zijn, ondanks het feit dat Stephon Marbury aan het team is toegevoegd. Rondo scoorde 26 punten en gaf tien assists. Marbury kwam veertien minuten in actie maar liet weinig goeds zien. Hij eindigde de wedstrijd met nul punten.