Van Basten hoopt op creatieve Aissati

Door de afwezigheid van spelers als Thomas Vermaelen en Rasmus Lindgren zullen volgens Ajax-trainer Marco van Basten andere jongens woensdag in de UEFA Cup-wedstrijd tegen Olympique Marseille moeten opstaan. Van Basten rekent in dit kader met name op middenvelder Ismaïl Aissati.

"Ik hoop dat Ismaïl Aissati ook een belangrijke rol kan spelen", zei Van Basten tijdens een persmoment over zijn middenvelder. "Hij is een speler die staat voor creativiteit. Ismaïl kan een steekpass geven en een doelpunt maken."

Ajax speelde in de heenwedstrijd in Marseille lange tijd met tien man, maar wist de schade tot een 2-1 nederlaag te beperken. "Daarom waren we na afloop ook zo blij", aldus Aissati. "Omdat we met tien man de 2-1 vasthielden. We hopen het nu thuis af te maken."

Ook zullen er veel ogen zijn gericht op de jonge verdediger Toby Alderweireld. De jonge Belg zal evenals in Zuid-Frankrijk in de basis starten. Van Basten. "Ik heb niet lang hoeven puzzelen over de opstelling, want er zijn maar vier verdedigers over. Toby heeft meer internationale wedstrijden gespeeld dan nationale. Dat is wel grappig."

De Ajax-coach is zeer tevreden over de ontwikkeling van Alderweireld. "Hij is een heel goede prof, die verdedigend zijn mannetje staat en een goede pass met zowel links als rechts heeft."