Saneringsproces FC Limburg verloopt soepel

De gesprekken tussen de Stuurgroep Topvoetbal Limburg, de Provincie Limburg, de gemeente Kerkrade en de gemeente Sittard-Geleen zijn in een stroomversnelling terechtgekomen. Er zou nog zo'n twaalf miljoen euro moeten worden gesaneerd, maar dit proces zou momenteel goed verlopen.

De fusiebesprekingen begonnen moeizaam. Een belangrijk punt in deze is het saneren van de schulden van de clubs Fortuna Sittard en Roda JC. De gemeente Sittard-Geleen verklaarde enige tijd geleden niet te willen bijdragen aan het wegwerken van de schulden van Fortuna. Het saneringsproces lijkt nu echter goed op de rit te staan, zo meldt De Telegraaf.

Alle partijen zijn het er in ieder geval over eens dat in het geval van een doorstart in de vorm van een fusieclub komende zomer alle oneffenheden moeten zijn weggewerkt. Vandaag (woensdag, red.) zullen de partijen zich bezighouden met het businessplan van een toekomstig FC Limburg, iets wat niet gedaan zou worden als men niet dichtbij een overeenkomst inzake de schuldsanering zou zijn.