Skil-Shimano naar Tour de France

Skil-Shimano neemt komende zomer deel aan de Tour de France. De organisatie van deze wielerronde maakte donderdag bekend dat de Nederlandse wielerploeg een wildcard heeft gekregen.

"We zijn dankbaar voor het vertrouwen dat de directie Cyclisme van de A.S.O. in onze organisatie én onze visie stelt", aldus teammanager Iwan Spekenbrink. "Onze ploeg heeft de afgelopen twee jaar de nodige groei doorgemaakt: zowel in organisatorische opzicht, als voor wat betreft ons rennerspotentieel. We zijn de laatste twee jaar in de breedte een stuk sterker geworden en onze renners hebben bewezen dat ze het hoogste niveau aankunnen."

Skil-Shimano bevestigde dit beeld nog maar eens met het aanvallende rijden in Parijs-Nice, waar de jonge Fransman Jonathan Hivert als achtste in het eindklassement eindigde. Spekenbrink: "Onze doelstelling voor de Tour de France is eigenlijk hetzelfde als voor de meeste andere wedstrijden waarin we aan de start komen: aanvallend, attractief én met een sterke teamspirit koersen."

Nederland is dit jaar dus met twee ploegen in La Grande Boucle vertegenwoordigd. Rabobank is de andere Nederlandse ploeg, die in de zomer in Frankrijk te zien zal zijn.


Alle deelnemende ploegen aan de Tour de France:

Naam ploegNaam ploegNaam ploeg
Team MilramTeam Saxo BankTeam Columbia
Quick-StepCaisse d'ErpagneTeam High Road
Silence LottoEuskaltel-EuskadiGarmin-Slipstream
AG2RAgritubelBbox Bouygues Telecom
CofidisFrançaise des JeuxLampre
LiquigasAstanaRabobank
Skil-ShimanoTeam KatyushaCervélo Test Team