Aanhoudend blessureleed frustreert Cvitanich

Zijn eerste seizoen bij Ajax loopt niet helemaal van een leien dakje voor Dario Cvitanich. De spits regelmatig geplaagd door blessureleed, waardoor hij nog geen lange reeks wedstrijden heeft kunnen neerzetten.

Ook gisteren in de wedstrijd tegen De Graafschap moest Cvitanich er voortijdig af. Hamstringklachten dwongen de Argentijnse Kroaat ertoe na een uur spelen de strijd te staken. Blij van het al het blessureleed wordt Cvitanich dan ook niet. "De medische staf is aan het studeren op mijn blessures en dan vooral op de terugkerende hamstringklachten", aldus de spits in het Algemeen Dagblad.

Dat onwillige hamstrings hem in Argentinië ook al parten speelden, ontkent Cvitanich. "Ik heb er daar één keer last van gehad. Mijn eigen analyse is dat ik hier in het begin enorm heb moeten wennen aan de speelstijl. Daar heb ik ook lichamelijk last van gehad. Ik heb bij Ajax nog nooit een langere reeks van wedstrijden kunnen spelen. Elke keer als ik het gevoel heb in een ritme te komen, raak ik weer geblesseerd. Ik kan dan ook niet tevreden zijn over mijn seizoen. Ik ben wel blij dat ik vandaag heb gescoord. Het geeft moed om door te gaan."