Cvitanich: "Ik hoef niet te vertrekken"

Darío Cvitanich beschouwt Ajax als een topclub en denkt dan ook niet aan Europese topclubs. De laatste jaren bleek Ajax voor vele spitsen een tussenstop te zijn. De spits, die pas zijn eerste seizoen bij Ajax speelt, wil Ajax zeker niet als tussenstop gebruiken.

"Velen denken aan Chelsea, Manchester of Barcelona, van mij hoeft het niet. Het is mijn droom om een grote naam in het Europese voetbal te worden. Ik wil die droom in Amsterdam waarmaken, Ajax is geen tussenstation, hopelijk kan ik hier mijn hele carrière blijven."

"Het is een droom van me om voor Argentinië te spelen, maar ik moet het eerst maar eens laten zien bij Ajax. Het is moeilijk om daarbij te komen, omdat er spelers zijn als Lionel Messi, Sergio Agüero, Carlos Tévez en Gonzalo Higuaín." Cvitanich heeft ook de Kroatische nationaliteit, maar de FIFA besliste dat hij niet voor Kroatië mocht spelen: "Dat is jammer, meer niet. Als het mogelijk was geweest, had ik het graag geprobeerd. Maar ik had al niet veel hoop dat het ging lukken."