Uitslagen Spanje speelronde 27

Voor het eerst sinds een maand is de afstand tussen FC Barcelona en Real Madrid ongewijzigd gebleven. De beide aartsrivalen wonnen hun duels terwijl de subtop punten verspeelde.

Real Madrid moest in San Mamés de uitschakeling in de CL te boven komen bij Athletic Club de Bilbao. Arjen Robben opende op een kwart van het duel de score met een mooie goal, en toen Gabriel Heinze even later de 0-2 tegen de touwen werkte leken de punten binnen. Maar diezelfde Heinze tikte even later de bal in zijn eigen doel, terwijl Fernando Llorente vlak voor rust de gelijkmaker zelfs binnenkopte. Daarvoor was Fran Yeste echter al met rood van het veld gestuurd, en het numerieke voordeel werd in de tweede helft uitgebuit door de Madrilenen. Klaas Jan Huntelaar besliste de westrijd snel met twee treffers, terwijl invaller Gonzalo Higuaín vlak voor tijd vanaf de stip de eindstand op 2-5 bepaalde.

Barcelona reisde af naar Almería voor het duel met de plaatselijke UD. De Catalaanse equipe van trainer Pep Guardiola trad aan zonder Samuel Eto'o en Thierry Henry, en had in plaats daarvan plaats voor Bojan en Seydou Keita. De bezoekers hadden in de eerste helft verreweg het beste van het spel, maar stuitten keer op keer op de vuisten van de uitstekend keepende Diego Alves. De Braziliaan wist zijn doel lange tijd schoon te houden, maar tien minuten na rust was het prijsschieten voor Bojan. De jonge aanvaller mocht allereerst van dichtbij binnenschuiven nadat Lionel Messi de paal had geraakt, en kon even later ook de tweede maken door al vallend Alves te verslaan. Almería kwam het niet meer te boven en bezet de twaalfde positie.

In Madrid stond een subtopper op het programma. Club Atlético de Madrid ontving Villarreal in het Vicente Calderón, in de hoop het verschil met de nummer vier te verkleinen. Ondanks een uitstekende start van de thuisclub nam Villarreal de leiding. Matías Fernández was het eindstation van een fenomenale counter. Terwijl doelman Diego López alle Madrileense pogingen keerde vergrootte Cani vlak na rust de marge. In plaats van opgeven vocht Atlético door en wist Sergio Agüero een minuut later toch het doel te vinden. En nadat Diego Forlán tien minuten voor tijd gelijk maakte wist Antonio López uit een corner zelfs de drie punten binnen te slepen.

In een andere subtopper ontmoette Málaga Sevilla in een Andalusische streekderby. De verrassing van La Liga nam via Salva brutaal de leiding, en zag diezelfde spits na een half uur zelfs de 2-0 maken. De thuisclub kon echter niet volhouden, en via Kanouté en Luis Fabiano behaalde de nummer drie van La Liga alsnog een punt. Valencia blijft wanprestaties leveren. De ploeg van Unai Emery kon ditmaal zelfs thuis tegen Recreativo de Huelva geen potten breken. Javier Camuñas leek lange tijd de punten te gaan pakken, maar Pablo Hernández redde vlak voor tijd een punt voor Los Che.