Uitslagen Duitsland speelronde 24

Dit weekend stond in de Bundesliga de 24e speelronde op het programma. Hertha BSC won met 1-0 bij Bayer Leverkusen en blijft daarmee de koploper. Ook de achtervolgers Bayern München, VfL Wolfsburg en Hamburger SV wonnen, waardoor het verschil vier punten bleef.

VfL Wolfsburg - Schalke 04

Vrijdagavond stond er in de Bundesliga het duel tussen VfL Wolfsburg en Schalke 04 op het programma. Het Schalke van Fred Rutten nam al snel het initiatief in de wedstrijd en kwam via een goal van Heiko Westermann op voorsprong. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg via een benutte penalty van Grafite langszij. Pal voor rust schoot Edin D¸eko Wolfsburg op 2-1.

Een kwartier voor tijd maakte Grafite zijn tweede goal waarna de wedstrijd beslist leek. Schalke 04 kwam echter twee minuten later weer terug in de wedstrijd via Jermaine Jones. Met nog vijf minuten te spelen maakte Grafite ook zijn derde goal, waarna Kevin Kuranyi de 4-3 eindstand op het bord zette.

Hannover 96 - Borussia Dortmund

Borussia Dortmund nam in het uitduel met Hannover 96 na zeventien minuten de leiding door een goal van Florian Kringe. Tien minuten later maakte Alexander Frei er 0-2 van. Voor rust kwam Hannover terug in de wedstrijd door een goal van Jiri Stajner en vlak na rust scoorde Arnold Bruggink de gelijkmaker. Van goals van wederom Kringe en Frei nam BvB de leiding weer over. Mike Hanke en vanaf elf meter Mikael Forssell zorgden voor de 4-4 eindstand en het dertiende gelijkspel van Dortmund.

Hertha BSC won nipt van Bayer Leverkusen met 1-0 via een goal met de schouder van Andrei Voronin. Bayern München won met 0-3 bij VfL Bochum. Ook Hamburger SV wist te winnen door thuis met 2-0 af te rekenen met Energie Cottbus. 1899 Hoffenheim lijkt na het 1-1 gelijkspel bij Eintracht Frankfurt af te haken voor de topposities.

Borussia Mönchengladbach lijkt de weg naar boven te hebben gevonden. De ploeg won met 2-4 bij 1.FC Köln onder meer door goals van Michael Bradley en Rob Fried die beiden nog in de Nederlandse competitie gespeeld hebben. Onderin boekte ook Arminia Bielefeld een belangrijke zege door uit met 1-0 te winnen bij Karlsruher SC. Werder Bremen tenslotte rekende met 4-0 af met VfB Stuttgart dat nu vier punten achter een plek voor Europees voetbal staat.