Voorbeschouwing: Feyenoord - PSV

Dit weekend staat er weer een klassieker op het programma. Vandaag staan Feyenoord en PSV tegenover elkaar. De plaats van handeling is De Kuip in Rotterdam. FOK!sport blikt vooruit op het duel tussen de twee ploegen, die het dit seizoen moeilijk hebben.

Feyenoord heeft het nog altijd moeilijk. Enkele weken geleden namen de Rotterdammers het op tegen Ajax, maar gingen met 2-0 onderuit. In de wedstrijden die hierop volgden, pakte de club van interim-trainer Leon Vlemmings zeven punten. Er werd gewonnen van De Graafschap (0-2) en NAC Breda (2-1) en gelijk gespeeld tegen Vitesse (2-2). Toch zijn dit voor de club uit Rotterdam-Zuid matige resultaten.

De ploeg bivakkeert momenteel op de tiende plaats met 31 punten. Het verschil met Roda JC, dat nu zestiende staat, is maar negen punten. Het is dus nog altijd mogelijk dat de club verder afzakt en play-offwedstrijden moet gaan spelen. Veel mensen willen hier liever niet aan denken, dus zullen er aanstaande zondag punten gepakt moeten worden.

Vlemmings zal het zondag in elk geval zonder Jonathan de Guzman en Ron Vlaar stellen. Het duo is langdurig geblesseerd en komt voorlopig nog niet in actie. Ook Tim Vincken zal het duel met de Eindhovenaren aan zich voorbij laten gaan. Hij is namelijk nog niet wedstrijdfit. Verder staat er achter de naam van Tim de Cler en Henk Timmer nog een vraagteken. Tot slot komt ook Denny Landzaat niet in actie. Hij ondervindt nog altijd problemen met zijn hamstring.

Ook PSV heeft de laatste wedstrijden niet kunnen overtuigen. Na het gelijkspel tegen AZ won de ploeg uit de Lichtstad met een minimaal verschil van FC Groningen (0-1), ging het in eigen huis onderuit tegen sc Heerenveen (2-3) en speelde men gelijk bij FC Twente (1-1). Het is dus nog maar de vraag of de ploeg van interim-trainer Dwight Lodeweges zicht op de vierde plaats kan blijven houden.

Momenteel is het verschil met de ploeg boven de Eindhovense formatie, sc Heerenveen, vijf punten. Het is een groot gat, maar kan in zeven duels zeker nog gedicht worden. FC Groningen staat momenteel op de zesde positie en heeft zes punten achterstand. In dat opzicht heeft PSV dus nog een klein beetje lucht, maar komend weekend zal men toch de broodnodige punten willen pakken.

Dit zal Lodeweges met een bijna fitte selectie kunnen gaan bewerkstelligen. Stefan Nijland en Mike Zonneveld kampen met blessures en zullen het duel met Feyenoord moeten missen. Daarnaast is Nordin Amrabat niet van de partij. Hij kreeg vorig weekend wederom een gele kaart, wat voor hem een automatische schorsing betekende.

Het duel van vandaag is in handen van arbiter Kevin Blom. De blonde arbiter krijgt in De Kuip hulp van assistent-scheidsrechters Brink en Van Roekel. Danny Makkelie is door de Nederlandse voetbalbond aangewezen als vierde official. Om 12:30 uur zal de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV van start gaan.

Submitter:  Bron: FOK!sport