Gorré junior benaderd door FA

Na Dean Gorré lijkt ook Kenji Gorré een profcarriere in het voetbal tegemoet te kunnen zien. Dean voetbalde jaren bij Ajax, maar ook zoonlief staan nu al in de picture.

Gorré junior woont al tien jaar in Engeland en kan daardoor uitkomen voor het nationaal elftal onder de vijftien jaar. De Engelse voetbalbond FA heeft Kenji inmiddels gevraagd of hij dat zou willen. De veertienjarige Gorré staat niet onwelwillend tegenover dat voorstel, temeer hij en zijn ouders nog niets van de KNVB hebben vernomen.

"Kenji woont al tien jaar in Engeland, maar heeft een Nederlands paspoort. Omdat hij een 'English School Boy' is, mag hij voor de Engelse vertegenwoordigende teams uitkomen. Alleen voor de A-ploeg moet je een Brits paspoort hebben", aldus Gorré senior, die assistent-trainer bij Southampton is, in De Telegraaf.

Gorré senior speelde in zijn actieve carrière voor FC Dordecht, Feyenoord, Ajax, FC Groningen, Huddersfield Town en Barnsley. Nadat hij assistent-trainer bij Stoke City was, is hij nu de rechterhand van Mark Wotte bij Southampton in het Championship.