Bosschaart terug in selectie na 'dieptepunt'

Samen met Virgilio Texeira werd Pascal Bosschaart ruim een maand geleden verbannen naar het tweede elftal van ADO Den Haag. Eerstgenoemde is nog niet teruggekeerd bij het eerste. Bosschaart wél.

Bij de verbannig zei trainer André Wetzel dat de deur nog op een kier stond. "En die heeft Pascal zelf opengedaan door prima te presteren op de training, maar vooral tijdens wedstrijden van het tweede. Ik krijg goede berichten door van Henk Fräser", aldus de oefenmeester in het Algemeen Dagblad.

Wetzel: "Pascal heeft aangetoond dat hij veranderd is. Dat is een goede zaak. Laten we hopen dat het niet tijdelijk is."

Bosschaart zelf stapte onlangs naar zijn trainer. "Ik heb een gesprek aangevraagd en dat verliep positief", zegt hij daarover. "Ik heb zelf niet het idee dat ik heel anders ben gaan spelen of trainen, al gaat het voetballen in het tweede wel lekker. Ik kan belangrijk zijn voor het team. Zaak voor mij is om deze lijn vast te houden." Om er aan toe te voegen: "Dit was wel het dieptepunt in mijn loopbaan."