[NBA] Jazz niet langs Hawks

Utah Jazz leek onverslaanbaar, de heren uit Salt Lake City wonnen twaalf duels op rij. Gisteravond kwam een einde aan die reeks. De Atlanta Hawks versloegen de Jazz met 100-93 in een goed gevuld Philips Arena.

Joe Johnson bewees weer eens een schutter van formaat te zijn. De shooting guard scoorde 31 punten en gaf ondertussen ook negen assists. Hij kreeg hulp van teamgenoot Josh Smith, die tegenwoordig als een soort van power forward moet functioneren. Smith eindigde met 22 punten en twaalf rebounds. Smith staat bekend om zijn uitstekende verdediging en goede sprong timing. Hij blokte drie schoten in de wedstrijd. Mike Bibby en Maurice Evans waren de weg nogal kwijt en konden slechts twee punten op het scorebord laten noteren.

Bij de Jazz was Deron Williams in topvorm. De point guard scoorde twintig punten en gaf negen assists. Het was vooral de afwezigheid van de Rus Andrei Kirilenko dat Utah de das omdeed. De Rus speelde twintig minuten maar kwam slechts tot drie punten. De topverdediging van Smith zorgde ervoor dat Kirilenko volledig uit zijn spel raakte.