Nederlanders te spreken over Olympic Oval

De Nederlandse schaatsers zijn positief over de nieuwe Olympic Oval in Vancouver. In de hal worden volgend jaar de olympische schaatswedstrijden verreden. De baan ligt op zeeniveau en is volgens Sven Kramer te vergelijken met Hamar.

"Als je kijkt naar het tijdsbestek waarin ze met het ijs bezig zijn, hebben ze een goede vloer neergelegd", vindt Kramer. "Of ik al kippenvel kreeg toen ik hier kwam? Nee, joh. Je moet het ook niet specialer maken dan het is. Dat komt volgend jaar wel."

Ook Marianne Timmer is te spreken over de baan. De hal doet haar denken aan die in Turijn. "Alleen is deze hal iets mooier, vooral dankzij dat houten dak." Ook het ijs bevalt haar prima. "En het is natuurlijk gaaf dat je weet dat hier volgend jaar de Spelen zijn."

Alles staat op de baan in het teken van de Olympische Spelen en daarom moet er een protocol gevolgd worden, zoals het lopen door de mixed zone waar journalisten staan. Ireen Wüst vindt het niet nodig dat alles al voor de Spelen opgezet is. "Het is wel een beetje overdreven. Zo doen alsof de Olympische Spelen al zijn begonnen, terwijl we pas op de maandag voor de WK afstanden zitten."