Nederland verliest nipt van Puerto Rico

Het Nederlandse honkbalteam is er niet in geslaagd haar tweede duel in de World Baseball Classic te winnen. In Puerto Rico werd er met 3-1 van het thuisland verloren. In de eerste partij werd de Dominicaanse Republiek nog verrassend met 3-2 verslagen.

De ploeg van bondscoach Rod Delmonico begon goed tegen Puerto Rico en stond al snel op een 1-0 voorsprong toen Yurendell de Caster er met een honkslag voor zorgde dat Gregory Halman over de thuisplaat kon komen. Hiermee was een nieuwe verrassing aanstaande.

Puerto Rico wist ondanks herhaaldelijk aandringen niet tot scoren te komen. In de achtste inning ging het echter mis toen de honken vol stonden en het thuisland alsnog drie keer tot scoren kwam.

Pitcher Dennis Neuman gooide tweemaal vier wijd, waardoor Puerto Rico twee man op de honken kreeg. Ook Pitcher Michiel van Kampen stond een honkslag toe, waardoor alle honken bezet waren. Leon Boyd nam zijn taak over, maar hij kon niet voorkomen dat het thuisland driemaal wist te scoren.

Door deze nederlaag is Nederland geen groepswinnaar geworden in groep D van het toernooi. Het moet nu wederom tegen de Dominicaanse republiek spelen om de groepsfinale tegen Puerto Rico te halen. De winnaar van dat duel gaat door naar de finalerondes.