FC Zwolle wacht op reactie Everse

Het is nog niet duidelijk wie de taken van de ontslagen Jan Everse bij FC Zwolle gaat overnemen. De ploeg uit de Jupiler League zette de oefenmeester maandag op non-actief. De aanleiding hiervoor was een incident met een andere medewerker van de club.

Everse heeft inmiddels laten weten een arbitragezaak tegen FC Zwolle te hebben aangespannen, maar de Nederlandse voetbalbond (KNVB) maakte bekend nog geen verzoek binnen te hebben. Één ding is in elk geval wel zeker; FC Zwolle mag geen andere trainer aanstellen, zolang de kwestie rond Everse nog speelt.

FC Zwolle heeft Everse inmiddels een brief gestuurd. "We moeten nu afwachten of hij bereid is om te praten over een schikking of dat hij het op een arbitragezaak laat aankomen," liet Gerald van den Belt, directeur van de ploeg uit Zwolle, weten.

Claus Boekweg, die de taken van Everse tijdelijk had overgenomen, heeft al te kennen gegeven het seizoen niet af te willen maken. Bovendien liet hij weten zich solidair met Everse te verklaren. "Boekweg zit vrijdag en ook volgende week op de bank, maar daarna wil hij weer assistent zijn. We zijn nog aan het bekijken hoe we dit moeten oplossen", was de toelichting van Van den Belt.