Poepon wil dip Willem II groter maken

De wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en Willem II van komende vrijdag is er een met grote belangen. Beide ploegen hebben een overwinning nodig om zich wat lucht te verschaffen in de strijd tegen degradatie.

Sparta-spits Rydell Poepon beseft dit ook. "Als we winnen, gaan we over Willem II heen. Als we verliezen, wordt het echt krapjes. We komen dan dichterbij de zestiende plaats en geven Willem II een boost. Nee, we mogen absoluut niet verliezen", aldus de aanvaller tegenover ELF Voetbal.

"We hebben de laatste weken weinig geluk gehad", vervolgt de clubtopscorer van de Rotterdammers zijn verhaal. "Tegen Twente verloren we door een zondagsschot van Theo Janssen in de laatste minuut. Tegen NAC kwamen we een kwartier voor tijd uit een corner op achterstand. Daarna speelden we alles of niets om de gelijkmaker te forceren, maar werd het helaas 3-1 uit een counter."

Om met Sparta wat uit de zorgen te komen hoopt Poepon zijn oude club vrijdag pijn te kunnen doen. "Een thuiswedstrijd tegen Willem II is in deze situatie een wedstrijd die je moet winnen. Winnen we, dan worden zij mentaal nog zwakker. Zaterdag hebben ze met 0-3 thuis verloren van Heracles Almelo, dus ze zitten al in een dip. Nog meer dan wij, denk ik. Het is aan ons om die dip nog groter te maken."