HSV, Werder Bremen naar halve finale DFB Pokal

Hamburger SV en Werder Bremen hebben zich gisteren geplaatst voor de halve finale van de Duitse DFB Pokal. De ploeg van Martin Jol rekende af met SV Wehen Wiesbaden (2-1) en Werder Bremen was in de tweede helft te sterk voor VFL Wolfsburg (2-5).

De ploeg uit Hamburg kwam na zeventien minuten spelen op voorsprong. Mladen Petric maakte de 1-0. Twintig minuten later breidde diezelfde Petric de voorsprong uit naar 2-0. In de tweede helft deden de bezoekers wat terug via Sandro Schwarz. Hij maakte in de 85e minuut nog wel de aansluitingstreffer, maar HSV hield stand en bereikte zo de halve finale.

Ook Werder Bremen hhaalde de laatste vier. Tegen Wolfsburg kwam Werder al na drie minuten op voorsprong door de Braziliaan Diego. Vier minuten later verdubbelde Özil de voorsprong waardoor de ploeg uit Bremen op rozen zat. Na tien minuten spelen was het al voor de derde keer raak. Deze keer scoorde Wolfsburg. via Edin Dzeko werd het 1-2. Vlak voor rust maakte Dzeko ook de gelijkmaker.

In de tweede helft liep Bremen uit. Diego benutte in de 54e minuut een strafschop en Claudio Pizarro bracht met twee doelpunten de eindstand naar 2-5.