Uitslag sc Heerenveen - NEC

Sc Heerenveen heeft zich geplaatst voor de halve finale van de KNVB-beker. In het Abe Lenstra Stadion werd het tegen NEC 3-1. Lasse Schöne scoorde voor NEC, waarna Paulo Henrique, Patrik Ingelsten en Viktor Elm voor Heerenveen de zege veilig stelden.

Heerenveen begon goed aan de wedstrijd tegen NEC. Al na twee minuten kon Paulo Henrique na een fout van Mark Otten doorlopen richting Gabor Babos, maar de keeper redde fraai. Ook de tweede kans is voor Heerenveen, maar Danijel Pranjic stuitte op Babos. Daarna kwam NEC beter in de wedstrijd en een schot van Dennis Rommedahl ging na twintig minuten maar net voorlangs. Drie minuten later schiet de Deen maar net over.

Tien minuten later is het wel raak als Schöne een afgeslagen bal op de schoen neemt en Brian Vandenbussche kansloos laat, 0-1. Minder dan een minuut later staat het al weer gelijk. Paulo Henrique krijgt de bal met de rug naar het doel aangespeeld, lobt de bal richting doel van NEC, draait om en scoort fraai met de buitenkant van de rechtervoet. Tot de rust gebeurde er verder niets meer.

Na rust begon Heerenveen goed via Pranjic, maar hij schoot over. Daarna was het de beurt aan Rommedahl die Vandenbussche via een lob probeerde te passeren, maar de Belgische keeper wist nog net te redden. Uit de hoekschop die daarna ontstond, was het wederom de Heerenveen-keeper die redding bracht. Roy Beerens moest even later met maagproblemen verlaten. Na Michal Svec en Christian Grindheim was hij de derde speler met soortgelijke klachten.

Dat Rommedahl de gevaarlijkste man bij NEC was bleek na ruim 70 minuten wel toen Vandenbussche wederom redding moest brengen op een schot van de Deen. Even later werd het 2-1 voor Heerenveen. Ingelsten kreeg de bal aangespeeld, probeerde te kaatsen met Paulo Henrique, maar kreeg via de tegenstander de bal terug en benutte de vrijgekomen ruimte goed om daarna te scoren. Twee minuten later maakte Elm de 3-1 na aangeven van Pranjic. Voor een uitzinnig publiek speelde Heerenveen de wedstrijd daarna rustig uit.

sc Heerenveen - NEC 3-1
37’ Schöne 0-1
38’ Paulo Henrique 1-1
75’ Ingelsten 2-1