Mosley wil einde aan geldverspilling

FIA-president Max Mosley denkt dat harder ingrijpen in de Formule 1 noodzakelijk is om de toekomst van de sport te waarborgen. Op dit moment gelden er al vele kostenbesparende maatregelen in de Formule 1, maar Mosley vindt dat er op financieel gebied nog veel winst te behalen valt.

"Er heerst een cultuur van verspilling in de Formule 1. Bij het streven naar succes wordt er helemaal niet meer gekeken naar het financiële aspect. Het begint belachelijk te worden," meldde Mosley tegen het Duitse blad Der Spiegel.

Vorige week gaf de FIA al aan dat er extra maatregelen nodig waren en een er van is het invoeren van een budgetlimiet. "De kosten kunnen flink omlaag worden gebracht door de technische mogelijkheden te beperken, maar misschien kunnen we dat ook omdraaien en het budget beperken, maar wel meer technische vrijheid toestaan."

Mosley vreest dat er na Honda nog enkele fabrikanten zicht terug willen trekken uit de Formule 1. "De aandelen van Daimler (Mercedes, red.) en Renault staan al heel erg laag. Wat gebeurt er als er bij die bedrijven ook ontslagen moeten vallen? Kun je als onderneming dan nog rechtvaardigen dat je zoveel geld in de F1 steekt? Ik kan niet uitsluiten dat er straks weer een fax bij een team binnenkomt met de mededeling: 'Sorry, jullie moeten stoppen'."