A1GP-baas wil Formule 1-team beginnen

A1GP-baas Tony Teixeira heeft plannen om een eigen Formule 1-team te beginnen. De Zuid-Afrikaan wil in Portugal nabij het circuit van Portimão de thuisbasis van het team oprichten. Hierbij wil de zakenman wel steun van de Portugese overheid.

Teixeira bezit inmiddels 47.000 vierkante meter grond rond de baan in Portugal en wil daar het hoofdkantoor van de A1GP vestigen. Ook komt er een fabriek en een restaurant. Ook zal daar het Formule 1 moeten komen. Hierbij denkt de Zuid-Afrikaan aan het doorstromen van A1GP-coureurs naar de koningsklasse van de autosport.

In het verleden heeft Teixeira geprobeerd het Spyker-team over te nemen, maar Vijay Mallya was hem voor. Ook bij Scuderia Toro Rosso en Honda ving de Zuid-Afrikaan bot. Daarom wil hij een eigen team beginnen. "Ik bevind mij nu in een andere situatie. Ik heb mijn eigen auto’s gebouwd en ik heb een eigen fabriek. Ik ben in staat een eigen chassis te bouwen en met een Ferrari-motor te rijden," aldus Teixeira tegen autosport.com.

De Zuid-Afrikaan wil bij het nieuwe team de link naar de A1GP niet vergeten. "Als dit racecentrum daadwerkelijk zo groot en belangrijk wordt als ik voor ogen heb, dan hoort daar uiteraard een Formule 1-team bij. Anders heeft het geen betekenis. Ik wil een A1GP/Formule 1-centrum opbouwen."